Slide background

Најбрзо до вашата интернет продавница

Како до вашата продавница

 • Пополнувате формулар

  Го полнувате формуларот за нарачка, со што не известувате дека сте заинтересирани за Ваша интернет продавница, каде што ги праќате информациите за вас, како да ве контактираме и кој пакет го сакте.

  *Со пополнувањето на формуларот не сте обврзани да купите Ваша интернет продавница.

 • Ве контактираме

  Ве контактира одговорно лице од одделот за продажба и маркетинг, кој ви ги појаснува сите детали што ве интересираат, и вие одлучувате дали сакате да нарачате некој од понудените пакети за интернетпродавница.

 • Договор

  Склучувате договор за Вашата интернет продавница врз основа на претходно договореното со одговорното лице од одделот за продажба и маркетинг.

 • Сетирање на продавницата

  Ја сетираме продавницата според пакетот што сте го одбрале (инсталација, јазично сетирање, сетирање на модули, сетирање на плаќање).

 • Тестирање

  Ја тестираме продавницата, и кога ќе е потполно функционална е спремна за официјлно лансирање.

 • Финиш

  Официјално ја преземате интернет продавницата, и сте спремини за продажба преку вашата продавница.

Најчести прашања

Дали има додатни трошоци?

Сите трошоци во врска со интернет продавницата точно се договараат и се наведени во финалниот договор.

Сакам дополнителни опции.

Можни се допонителни додавање на дополнителни опции по ваша желба, но тие се наплаќаат дополнително.

Сакам друг дизајн.

Може да добиете друг дизајн освен понудените бесплатни дизајни или пак специјлно дизајнирана веб продавница по ваша желба, но за тоа се доплаќа доплнително.

Дали добивам техничка поддршка?

Секој клент добива посебно кориничко име и лозинка со кој се логира на страницата за поддршка секогаш кога имапроблем со функционалноста на интернет продавницата (тука не спаѓа внесување на призводи, менаџирање на проиводи, изработка на банери, вметнување на слики итн.)

Кој ќе ја оддржува продавницата?

Вие потполно ја оддржувате и менаџирате (вметнување на производи, вметнување на слики, промена на цени, вметнување на банери итн.). Доколку сакате има можност и ние да ја менаџраме за Вас, но тоа се наплаќа допонително.

Каде се инсталира продавницата?

Доклку немате домејн, можете да земете ваш нов сопствен домејн, а ние ќе го поставиме на нашиот сервер, со што добивате и веб простор за продавницата. Доклку имате веќе функционална веб страна, се поставува линк до нашиот сервер каде што ќе се инсталира веб продавницата. Доколку не сакате ни ваш домејн ни имате ваша интернет страница, интернет продавницата ја поставуваме на наш сервер и добивате подомејн кој можете да го користите во облик vaseime.alkom.com.mk.

Колку време е потребно за инсталација и сетирање на продавницата?

Целокупниот процес на сетирање и инсталација на продавницата трае околу една недела. Доколку сакате модул за плакаќе со кредитна/дебитна картичка преку НЛБ Тутунска Банка, процесот на сетирање и верифицирање може да потрае и до 3 недели.

Дали продавницата е во моја сопственост?

Продавницата не е во Ваша сопственост и се додека не се исплатат ратите од договорот (24 и 12 рати). Во случај доколку не сакте после одреден времески период да плаќате за рати за продавницата, таа се одзема, а дотогаш исплатените рати не се враќаат. Доклку сакате да биде потплно во ваша сопственост тоа е вклучено во пакетот Ultimate Shop и во овој случај се плаќа целокупниот износ. Првата година добивате бесплатна дедицирана IP адреса и хосинг, а за секоја наредна година се наплатуваат.

Јас сум физичко лице, немам фирма.

Можно е и физичките лица кои немаат фирма да закупат интернет продавница, само при тоа нема да ви биде достапна опцијата за плаќање преку Кредитна/Дебитна картичка.

Дали можам да се премислам и да ми се вратат средствата?

Според нашата политика можно е враќање на средствата и тоа во рок 30 дена со раскинување на договорот, доколку не ги исполниме нашите обврски спрема Вас навремено и во договорениот рок. После тоа можете да ја откажете (раскинете договорот), но мора даги платите сите трошоци за продавницата во полн износ од договорената сума за договорениот пакет.

Раскинување на договорот.

Договорот може да се раскине доколку некој од страните не се придржува до него. (Целокуните услови, права и обрски се наоѓаат во финалниот договор)

Не најдовте одговор на вашите прашања?

За одовор на сите ваши прашања контактирајте не во било кое време со поплнување на онлајн формларот, и ние ќе ви одговориме во најбрз можен рок.